incendi horta de sant joan

Els acusats per l'incendi d'Horta de Sant Joan accepten 3 i 4 anys de presó

Les famílies consideren les penes de presó molt baixes pels piròmans que van provocar l'incendi on van morir 5 bombers

per Victor Rodrigo, 21 de juliol de 2021 a les 17:04 |
Un grup de bombers, companys dels GRAF Lleida morts | ACN
Els dos acusats per l'incendi d'Horta de Sant Joan del 2009 no aniran a judici i accepten condemnes de presó. La Fiscalia de Tarragona, la Generalitat com a acusació particular i els acusats, han arribat a un acord de conformitat i els piròmans han acceptat penes 4 anys i 1 dia de presó l'un, i 3 anys, 9 mesos i 1 dia de presó l'altre.

Les famílies dels bombers que van perdre la vida i de tots els afectats han mostrat la seva profunda disconformitat amb les penes, que consideren massa baixes. L'incendi, provocat, es va produir fa 12 anys. En l'intent per apagar les flames van morir cinc Bombers GRAF de Lleida i un va resultar ferit greu. El foc va començar propagar-se el 20 de juliol d'aquell any i l'incendi forestal no es va extingir fins al 3 d'agost, obligant a mobilitzar 272 professionals. 

 

Un grup de bombers, companys dels GRAF Lleida morts a l'incendi d'Horta, després de fer l'ofrena floral al monòlit que recorda els cinc nois. Foto: Anna Ferràs/ACNL'endemà, cap a les 15.30 hores del 21 de juliol, afavorit per les condicions meteorològiques, l'incendi es va reactivar, amb focus actius de foc no només en el perímetre sinó també en tota la superfície de l'incendi.


Se'ls condemna pels delictes d'homicidis per imprudència, lesions i també el d'incendi forestal. Es mantenen, d'altra banda, les indemnitzacions que se'ls reclamaven en l'escrit de conclusions en i que s'eleven a prop de 9 milions d'euros.

 

Participació