La CGT i Fruita amb Justícia Social denuncien un veto a l'accés al dispositiu per a temporers

Denuncien traves a l'hora de fer assessorament laboral a les persones que fan ús de l'equipament per la campanya agrària

Un treballador de la fruita
Un treballador de la fruita | ACN
Redacció
19 de juliol del 2021
Actualitzat a les 16:32h
La CGT i la Plataforma Fruita amb Justícia Social acusen la Paeria de vetar-los l'accés al dispositiu d'acollida per a temporers que hi ha als pavellons de Fira de Lleida.

Denuncien traves que els posaria el consistori a l'hora de fer assessorament laboral als temporers que hi ha a la capital del Segrià buscant feina en la campanya agrícola. Segons la Plataforma, quan l'1 de juny la Paeria va anunciar l'obertura del dispositiu juntament amb els serveis d'atenció social i laboral i assessorament jurídic sobre drets laborals i drets humans, les entitats van demanar incorporar-se al servei d'assessorament laboral amb els altres sindicats i un mes després se'ls ha respost que no s'ha cregut necessari reforçar el servei.

Les dues organitzacions consideren que no es qüestió que la Paeria trobi necessari o no reforçar el servei sinó que l'Ajuntament té la responsabilitat de garantir l'accessibilitat de totes les entitats que treballen per la defensa dels drets humans dels treballadors temporers "sense discriminacions".

Per això, apunten que "vetar i limitar" la seva participació va en perjudici de la defensa dels drets d'aquestes persones, la major part de les quals "es troben en una situació de vulnerabilitat que fa difícils que denunciïn".

La CGT i la Plataforma Fruita amb Justícia Social consideren inacceptable que la Paeria hagi convidat només alguns sindicats per fer assessorament laboral i a ells se'ls hagi exclòs. En aquest sentit, recorden que la CGT va aconseguir la segona major representació a les eleccions sindicals de la Paeria. El sindicat i la plataforma reivindiquen que tenen el mateix dret que els altres sindicats a participar en aquest servei.

Gairebé dos mesos després de l'obertura del dispositiu, i malgrat haver-ho sol·licitat en diverses ocasions al consistori, diuen que continuen sense poder accedir al pavelló per fer les seves tasques d'acompanyament i denúncia de vulneracions de drets.

Les dues organitzacions acusen la Paeria de posar-los obstacles per poder fer assessorament laboral al pavelló i consideren que aquestes accions són una mostra més del maltracte institucional que la regidora Mariama Sall dispersa al teixit associatiu. Per això, exigeixen a l'Ajuntament que reconsideri la seva negativa i, en cas que no ho faci, preveuen fer igualment aquest servei als temporers.