La Mitjana de Lleida, l'espai per refugiar-se de la calor

La Paeria organitza visistes al parc i també una sessió d'anellament d'aus oberta al públic

Imatge de la visita a la Mitjana
Imatge de la visita a la Mitjana | ACN
Redacció
19 de juliol del 2021
Actualitzat a les 10:51h
La Paeria de Lleida ha dut a terme aquest diumenge una visita guiada al parc de la Mitjana de Lleida per donar a conèixer aquest espai com a refugi climàtic. I és que durant els mesos d'estiu, els arbres s'omplen de fulles i el parc esdevé un refugi de frescor i humitat per a molts animals, però també per a les persones que el visiten.

A la jornada hi han participat una vintena de persones, sobretot grups familiars. L'activitat ha estat organitzada en el marc del programa Interreg Poctefa Ttfs i compta amb el suport del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Paral·lelament, aquest diumenge al parc també s'hi ha dut a terme una sessió d'anellament d'aus oberta al públic.

La visita d'aquest diumenge al parc de la Mitjana de Lleida ha permès als participants conèixer els beneficis que aquest espai té com a refugi climàtic durant els mesos de més calor, tant per a les persones que el visiten com per als animals que hi viuen.

Es parla de refugi climàtic quan un espai permet resguardar-se de les temperatures extremes, en aquest cas de la calor extrema. Així, la tècnica de medi ambient i encarregada de fer la visita, Maria Jose Milián, explica que a les hores de més calor a la ciutat de Lleida al parc s'hi pot arribar a registrar una temperatura de dos graus per sota.

A més, els arbres també fan de barrera dels raigs del sol. Unes condicions "idònies", diu Milián, perquè el parc compleixi els requisits per a ser considerat un refugi climàtic.