El Comú garantirà la majoria de govern «si es mantenen les polítiques del pacte d'entesa»

Defensen que el tema de Torre Salses i la destitució de Talamonte feien insostenible la seva continuïtat al govern

Elena Ferre i Sergi Talamonte
Elena Ferre i Sergi Talamonte | ACN
16 de juliol del 2021
Actualitzat a les 20:30h
El Comú de Lleida no vol fer oposició al govern del que han format part fins ara. La formació ha assegurat aquest divendres que "garantirà la governabilitat de la ciutat" sempre que el govern municipal d'ERC i JxCat "respecti i mantingui" les polítiques recollides en el Pacte d'Entesa que els tres grups van acordar fa dos anys.

En una roda de premsa per valorar el trencament del tripartit, la regidora Elena Ferre ha defensat que l'itinerari que els socis de govern han seguit en el tema de Torre Salses i la posterior retirada de competències del regidor Sergi Talamonte han fet "insostenible" la continuïtat del Comú dins el govern municipal. Tot i així, ha afirmat que volen "seguir sent útils, sigui dins o fora a l'oposició" i, per això, ha dit que el traspàs de les seves carteres es farà de manera "responsable".

El Comú de Lleida s'ha compromès a "garantir la governabilitat de la ciutat mentre s'aposti i es defensi polítiques valentes i de canvi". Segons la regidora Elena Ferre, això contempla totes aquelles polítiques que el Comú qualifica de "prioritàries", com són en els àmbits de mobilitat, habitatge, transició ecològica, participació, serveis socials i el sanejament econòmic de l'Ajuntament.

En aquest sentit, el regidor Sergi Talamonte ha dit que passen a l'oposició amb una voluntat "continuista", és a dir, amb la voluntat de continuar treballant en tots aquells projectes que el grup ha endegat en els darrers dos anys i en aquells que falten per fer.

Ferre també ha afirmat que el traspàs de les regidories que del Comú, en el seu cas de Participació i Lluita contra la Corrupció i, en el cas de Talamonte, d'Habitatge i Transició Ecològica, es faran de manera "responsable".