Fauna

Noves mesures per fer front als danys dels conills als cultius lleidatans

L'any 2020 es va caçar més de 250.000 exemplars en aquestes comarques, i enguany es preveu superar aquesta xifra

per Redacció, Lleida | 16 de juliol de 2021 a les 14:41 |
Imatge d'un conill | Arxiu ND
El Departament d'Acció Climàtica i organitzacions agràries i de caça han acordat implementar noves mesures per fer front als danys dels conills als camps agrícoles de les comarques de Ponent.

Entre aquestes mesures, hi ha declarar l'emergència cinegètica en diversos indrets de les comarques de les Terres de Lleida; protegir i fomentar els depredadors naturals del conill; i simplificar els tràmits administratius per facilitar les tasques de prevenció de danys, entre altres. Les poblacions de conills i els danys que aquests causen als camps han augmentat en els darrers anys. L'any 2020 es va caçar més de 250.000 exemplars a Ponent, i enguany es preveu superar aquesta xifra.


El director dels Serveis Territorials del departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Lleida, Ferran de Noguera, ha presidit aquest dijous una reunió informativa i de treball amb representants de les organitzacions agràries, Consells Comarcals, Federació Catalana de Caça a Lleida, i de diferents sectors implicats de l'administració de la Generalitat.

La trobada ha servit per exposar l'evolució i analitzar la situació actual de la problemàtica dels danys que el conill genera sobre l'agricultura a les comarques de la plana de Lleida.


Val a dir que les captures mitjançant l'activitat cinegètica han augmentat en els darrers anys, com també ho han fet les poblacions de conill i els danys que causen. A tall d'exemple, l'any passat es va caçar més de 250.000 conills en aquestes comarques, i aquest 2021 es preveu superar aquesta xifra. Pel que fa als censos de conill, el Departament detalla que es constata un augment sobretot des de l'any 2013, i més pronunciat des del 2018.

 

Participació