El Comú marxa del govern de Lleida

La formació ha pactat la sortida amb ERC i JxCat, que ara governaran en minoria

Postius, Talamonte i Pueyo
Postius, Talamonte i Pueyo | ACN
16 de juliol del 2021
Actualitzat a les 15:00h
El govern tripartit de Lleida ha durat poc més de dos anys. El Comú de Lleida ha acordat aquest divendres amb ERC i JxCat la sortida dels dos regidors que tenia a l'executiu. Republicans i post-convergents governaran a partir d'ara en minoria. 

Les tres formacions han pactat un trencament "seré i responsable" en la gestió del traspàs de les carteres dels edils Sergi Talamonte, que ja va ser expulsat del govern el passat dimecres, i Elena Ferré, regidora fins ara de Participació i Lluita contra la Corrupció. 

Els tres grups manifesten "la voluntat de preservar els eixos programàtics que consten al pacte de govern i al PAM aprovat", i s’emplacen a "treballar per garantir la governabilitat de la ciutat de Lleida" i el desenvolupament dels compromisos compartits en aquest nou escenari. Aquesta voluntat de seguir col·laborant allunya una eventual moció de censura, ara matemàticament possible si se sumessin els vots de Ciutadans, PP, PSC i els comuns. 

Les picabaralles entre membres del govern després que el Comú sospités de presumptes irregularitats en la gestió d'algunes regidores de JxCat i que va comportar la marxa del regidor d'Esports i la negativa a aprovar el projecte de Torre Salses són les dues raons principals que han abocat al trencament definitiu de l'entesa entre les tres formacions, que van signar el Pacte de Sant Joan el 27 de juny del 2019.