Ajuntament

Enric Mir deixarà l'alcaldia de les Borges Blanques en les properes setmanes

JxCat treballa en el relleu i la regidora Núria Palau es perfila com a nova alcaldessa

per Redacció, Lleida | 16 de juliol de 2021 a les 12:37 |
Enric Mir, alcalde de les Borges Blanques | ACN
Enric Mir deixarà de ser l'alcalde de les Borges Blanques en les properes setmanes després de deu anys al capdavant del consistori i de 18 des de la seva arribada com a regidor.

La seva formació, JuntsxCat, treballa ara en la successió, que podria passar per la regidora i actual primera tinenta d'alcaldia, Núria Palau. Segons informa el diari Som Garrigues, un dels motius de la renúncia de Mir passaria per haver assolit l'edat de jubilació, encara que aquesta condició no impedeix seguir fent carrera política. 


Mir explica que aquest canvi estava pactat des de l'inici de la legislatura i apunta que abandonarà també l'acta d'edil, de manera que el partit haurà de buscar un substitut per a la vacant que es deixarà.

Nascut el 1956, Mir ha estat un alcalde que ha aconseguit aguantar els embats de l'oposició malgrat que acusava desgast, en especial en els darrers anys. Després de l’èxit de CiU el 2015, ERC i la CUP van unir forces en les passades eleccions per intentar guanyar la candidatura de l'encara alcalde. No se’n van sortir malgrat que els nacionalsites van baixar un regidor i van guanyar per un marge de només 155 vots. 

 

Participació