La Diputació destina 10 milions en ajuts a ajuntaments i consells

Serviran per què els consistoris puguin seguir prestant assistència jurídica

Joan Talarn  amb Jordi Latorre, a la Diputació
Joan Talarn amb Jordi Latorre, a la Diputació | ACN
Redacció
16 de juliol del 2021
Actualitzat a les 9:51h
El Ple de la Diputació de Lleida d'aquest dijous ha donat llum verda a tres Plans de Cooperació per a ajuntaments i consells comarcals que suposen una inversió total de 10.104.287,84 euros.

Es tracta d'ajuts que serviran per què els ajuntaments puguin seguir prestant assistència jurídica i per poder fer front a les despeses corrents dels consistoris i a les derivades de la campanya agrària. 

Pel que fa al Pla de Cooperació Comarcal de la Diputació de Lleida per al 2021, compta amb una aportació de 4.1383.599,78 euros, i té com a objectiu que els consells comarcals, amb el Conselh Generau d'Aran, el Consorci d'Atenció a les Persones de l’Alt Urgell i l'Aran Salut Servicis Assistenciaus Integrats SL puguin continuar prestant assessorament als municipis de la comarca.

En concret, amb actuacions d'assistència i cooperació jurídica, econòmica i tècnica als municipis, especialment als de menys capacitat econòmica i de gestió, així com d'assistència tècnica per a la prestació de les funcions públiques necessàries a les corporacions locals (SAT), establint que la Diputació garantirà als municipis de menys de 1.000 habitants la prestació dels serveis de secretaria i intervenció.