La vacunació permet viure una campanya de la fruita tranquil·la a Lleida

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, fa una crida a continuar sent "estrictes" en les mesures de protecció davant la Covid-19

Un treballador de la fruita
Un treballador de la fruita | ACN
Redacció
15 de juliol del 2021
Actualitzat a les 9:15h
El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha valorat molt positivament el desenvolupament de la campanya de la fruita, tot i el fet de produir-se en el marc de la cinquena onada de la pandèmia. Així ho ha fet aquest dimecres en el transcurs de la reunió de la comissió de coordinació de la campanya agrària de Lleida, en la qual ha afirmat que tot està anant "amb relativa tranquil·litat" a diferència de l'any passat.

D'aquesta manera, ha posat en valor la feina per establir protocols de seguretat i ha demanat "màxima prudència", ja que la campanya es desplaçarà en els pròxims dies a zones de producció més tardana. A més, ha fet una crida a tots els agents i persones que hi estan involucrades a "continuar complint les mesures de prevenció".

Un dels indicadors de l'evolució favorable de la campanya de la fruita d'enguany és el baix nivell d'ocupació dels tres espais habilitats per a l'aïllament de casos positius i contactes estrets que no disposen de condicions adequades per complir-lo.

Entre tots ells tenen una capacitat conjunta de prop de 130 places i, a dia d'avui, La Manreana de Juneda (Garrigues) acull tres casos positius, mentre que tant l'Alberg de Bellpuig (Urgell) i l’Hotel Nastasi de Lleida no en tenen cap. A més, es dona la circumstància que les tres persones acollides a La Manreana no estan relacionades amb la campanya de la fruita.

Solé ha subratllat el paper determinant que ha jugat la vacunació específica en el bon desenvolupament de la campanya agrària. Mentre, la gerent de les regions sanitàries de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, ha indicat que s'ha immunitzat al voltant de 8.400 treballadors del sector en espais municipals habilitats per a tal efecte, com ara el punt de vacunació poblacional d'Alcarràs.

Actualment, la vaccinació continua des de l'atenció primària i la xifra de persones vacunades s'enfila a les 9.500, a banda d'aquelles que han rebut el vaccí atenent la crida corresponent a la seva franja d'edat.