El Comú suggereix el trencament del govern de Lleida si Pueyo no rectifica

La formació demana abordar amb serenitat l'estat dels acords de govern

Sergi Talamonte, regidor del Comú de Lleida
Sergi Talamonte, regidor del Comú de Lleida | Àlvar Llobet
14 de juliol del 2021
Actualitzat a les 21:08h
El Comú de Lleida ha demanat aquest dimecres al vespre una rectificació a l'alcalde de la ciutat, Miquel Pueyo, després d'haver decidit destituir "de facto" el regidor d'Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte.

En un comunicat, la formació lamenta la voluntat del Paer en cap de treure les competències de govern a l'edil i reclama una marxa enrere per no abocar l'executiu a una "situació irreversible" que comportaria "greus conseqüències en la governabilitat de la ciutat". D'aquesta manera, el partit deixa entreveure que trencarà el govern d'entesa si l'alcalde no canvia de criteri sobre el futur de Talamonte al seu executiu.

El Comú demana també una "avaluació serena" de l'estat del compliment dels acords entre socis de govern i es queixa que ERC i Junts s'hagin precipitat a l'hora de convocar la reunió dels socis aquest dimecres. La formació diu que no ha pogut preparar adequadament la trobada, per la qual cosa espera que es pugui convocar novament sempre i quan Pueyo esmeni la decisió de fer fora Talamonte del govern de Lleida.

Fonts del govern municipal asseguren que la decisió de Pueyo podria canviar i que s'ha entrat en una fase de reflexió. En aquest sentit, l'alcalde demana al Comú una valoració sobre la seva actuació i uns compromisos de lleialtat de cara al futur.

Comunicat del Comú de Lleida