Miquel Pueyo destitueix «de facto» el líder del Comú de Lleida, Sergi Talamonte

L'alcalde pren aquesta decisió després de la darrera polèmica amb el projecte de Torre Salses i commina el Comú de Lleida ha reflexionar sobre la seva continuïtat al govern

Miquel Pueyo, Paer en cap de Lleida.
Miquel Pueyo, Paer en cap de Lleida. | ACN
14 de juliol del 2021
Actualitzat a les 21:10h
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha fet fora "de facto" el regidor d'Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, del govern de la ciutat. El paer en cap ha retirat els càrrecs a l'edil del Comú de Lleida i tercer tinent d'alcalde en considerar que ha tingut una actitud "deslleial" després de negar-se a defensar la postura de l'executiu lleidatà en el cas del projecte urbanístic de Torre Salses i d'anunciar que la seva formació votaria en contra de la reparcel·lació de la zona urbanística.

Pueyo també ha apartat el regidor de la junta de govern local. L'executiu assegura que encara considera Talamonte com a regidor d'Habitatge i Transició ecològica, encara que admet que se li han retirat totes les competències administratives i també la potestat de la signatura econòmica. En resum; Pueyo ha buidat de contingut la cartera de Talamonte, que ara ja només conserva el nom del càrrec.

L'alcalde ha firmat tres decrets, tots tres per retirar els càrrecs que tenia fins ara el regidor, que queda com a edil del govern sense competències. El mateix Pueyo assumirà les competències que Talamonte tenia fins ara. L'alcalde ha explicat que ha decidit signar aquests deccrets després que no hagi assistit cap representant del Comú de Lleida a la comissió de seguiment del pacte d'Entesa d'aquest dimecres.

En una compareixença aquest dimecres, Pueyo s'ha mostrat contundent contra el regidor dels comuns i ha defensat el seu govern: "No som un grup d'amics ni d'activistes", ha apuntat l'alcalde, que ha comminat el Comú ha fer una reflexió sobre la seva continuïtat al govern de la capital del Segrià, tensionat en els darrers mesos per la qüestió urbanística. "No és la primera vegada que Talamonte actua de govern i d'oposició i és profundament deslleial", ha lamentat Pueyo, que també ha afegit que "no es pot repicar i anar a la processó".

"No podem estar gesticulant i criticant contínuament als socis del govern", ha dit, i en aquest sentit ha demanat "responsabilitat".