Paeria

Miquel Pueyo destitueix «de facto» el líder del Comú de Lleida, Sergi Talamonte

L'alcalde pren aquesta decisió després de la darrera polèmica amb el projecte de Torre Salses i commina el Comú de Lleida ha reflexionar sobre la seva continuïtat al govern

per Àlvar Llobet, Lleida | 14 de juliol de 2021 a les 18:21 |
Miquel Pueyo, Paer en cap de Lleida. | ACN
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha fet fora "de facto" el regidor d'Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, del govern de la ciutat. El paer en cap ha retirat els càrrecs a l'edil del Comú de Lleida i tercer tinent d'alcalde en considerar que ha tingut una actitud "deslleial" després de negar-se a defensar la postura de l'executiu lleidatà en el cas del projecte urbanístic de Torre Salses i d'anunciar que la seva formació votaria en contra de la reparcel·lació de la zona urbanística.

Pueyo també ha apartat el regidor de la junta de govern local. L'executiu assegura que encara considera Talamonte com a regidor d'Habitatge i Transició ecològica, encara que admet que se li han retirat totes les competències administratives i també la potestat de la signatura econòmica. En resum; Pueyo ha buidat de contingut la cartera de Talamonte, que ara ja només conserva el nom del càrrec.


L'alcalde ha firmat tres decrets, tots tres per retirar els càrrecs que tenia fins ara el regidor, que queda com a edil del govern sense competències. El mateix Pueyo assumirà les competències que Talamonte tenia fins ara. L'alcalde ha explicat que ha decidit signar aquests deccrets després que no hagi assistit cap representant del Comú de Lleida a la comissió de seguiment del pacte d'Entesa d'aquest dimecres.

En una compareixença aquest dimecres, Pueyo s'ha mostrat contundent contra el regidor dels comuns i ha defensat el seu govern: "No som un grup d'amics ni d'activistes", ha apuntat l'alcalde, que ha comminat el Comú ha fer una reflexió sobre la seva continuïtat al govern de la capital del Segrià, tensionat en els darrers mesos per la qüestió urbanística. "No és la primera vegada que Talamonte actua de govern i d'oposició i és profundament deslleial", ha lamentat Pueyo, que també ha afegit que "no es pot repicar i anar a la processó".


"No podem estar gesticulant i criticant contínuament als socis del govern", ha dit, i en aquest sentit ha demanat "responsabilitat".
 
El detonant de la decisió de Pueyo ha estat la negativa de Talamonte a defensar els interessos de la Paeria a la junta de compensació del SUR 42, la zona on s'hauria de construir el centre comercial de Torre Salses. El regidor es va abstenir i no va votar que "no" en el punt de l’ordre del dia que habilitava el president de la junta a adoptar accions contra l’ajuntament en el cas que es continuï paralitzant la tramitació del pla urbanístic.

Talamonte és un dels responsables de la paralització de les tramitacions del projecte de Torre Salses, una situació que ha derivat en pressions a l'executiu i amenaces de denúncia per part dels promotors del pla, que no veuen una base jurídica suficient que avali la demora en els tràmits d'aprovació.

El Comú també ha tensionat les relacions entre membres del govern de Lleida en apuntar al regidor d'Urbanisme, Toni Postius, com a presumpte responsable de diverses irregularitats en contractes de la seva competència. Un informe del partit en aquest sentit ja va provocar la destitució del regidor d'Esports, Sergio González.

 

Participació