L'església del Pilar instal·la panells solars per subministrar dues parròquies

En un futur, es vol ampliar la instal·lació dels 15kW als 40kW, per poder donar servei a 16 famílies més del barri

Redacció
14 de juliol del 2021
Actualitzat a les 14:57h
Imatge dels panells a l'església
Imatge dels panells a l'església | ACN
L'església del Pilar de Lleida ha instal·lat 34 panells solars que generaran gairebé 15 kW d'energia per abastir les parròquies Verge del Pilar i Maria Magdalena i els seus tres pisos socials. L'objectiu és generar energia neta, reduir la despesa en el rebut de la llum i apostar per comunitats energètiques.

És per això que després d'aquesta primera fase, treballaran per ampliar la instal·lació fins als 40kW i donar servei a 16 famílies més del barri que estiguin en situació de vulnerabilitat. A més, esperen que el seu exemple animi d'altres a fer el mateix.

Calculen que els 16.000 euros que han invertit en aquesta primera fase s'amortitzaran en cinc anys i que els suposarà un estalvi d'entre 3.000 i 4.000 euros l'any en la factura de la llum.

L'empresa encarregada de dur a terme els treballs, especialitzada en aquestes instal·lacions, ha estat Becquel, amb seu a Alcarràs. El seu gerent, Jordi Garcia, ha destacat que amb la instal·lació dels panells i tenint en compte la pujada de la llum, s'estalviaran molts diners, tant a la parròquia com les famílies del barri.

A més, ha afegit, a banda de reduir la factura de la llum, també evitaran 8.400 kilograms de CO2 a l'atmosfera l'any.

Aquesta és la primera fase d'un projecte que en el futur en preveu dues més amb l'objectiu de, de manera comunitària, generar i compartir energia fotovoltaica, amb criteris socials, solidaris i pel bé comú. Així ho ha explicat el mossèn Carles Sanmartín Sisó, rector de la Unitat Pastoral Agermanada Pilar-Magdalena, que destaca que aquest projecte vol posar la persona al centre i no l'especulació i que volen arribar a més gent.