Balaguer cancel·la definitivament la Transsegre

L'alcalde Jordi Ignasi Vidal ho atribueix a l'augment de contagis i la complexitat organitzativa

14 de juliol del 2021
Actualitzat a les 11:38h
Imatge de la baixada de la Transsegre del 2019
Imatge de la baixada de la Transsegre del 2019 | Àlvar Llobet
La festa de la Transsegre no es farà tampoc enguany. Els organitzadors de l'event i el govern de Balaguer han decidit cancel·lar els actes que es poguessin abordar en les properes setmanes arran de l'augment de contagis per Covid-19 i per la complexitat que comporta preparar una festivitat d'aquestes característiques.

El paer en cap de la ciutat, Jordi Ignasi Vidal, ha assegurat a Ràdio Balaguer que el volum de moviment de gent i la gran "interacció social" desaconsellen organitzar aquesta festa, que tampoc es va poder celebrar l'any passat. El consistori i els organitzadors havien plantejat fer actes alternatius en algun moment de l'estiu per mantenir viu l'esperit d'aquest event, però aquestes opcions han quedat descartades. 

Problemes econòmics des de fa anys

Des de fa anys, la Transsegre pateix problemes financers que han afectat, en algunes edicions, la contractació de grups de música per les festes nocturnes dels divendres i dissabtes.

La irrupció de la pandèmia no ha fet més que llastar encara més la guardiola de la festa atès que l'any 2020 no es va rebre subvenció pública, uns diners que havien servit per pagar deute d'edicions anteriors.