Alerta per un nou mètode de robatori utilitzat sis cops a Balaguer

Els Mossos han detectat el mateix mecanisme a Tremp

13 de juliol del 2021
Actualitzat a les 10:22h
Imatge dels marcadors que els Mossos van trobar en els robatoris de Tremp i Balaguer
Imatge dels marcadors que els Mossos van trobar en els robatoris de Tremp i Balaguer | El Caso / CME
Els Mossos d'Esquadra han alertat d'un nou mètode de robatori utilitzat en furts a Tremp i Balaguer entre el 7 i 20 de juny. Segons ha avançat el diari ElCaso.cat, els lladres van entrar en un pis de segona residència de la capital del Pallars Jussà que havia estat marcat prèviament d'una manera discreta. Aquest mètode consisteix en col·locar petites tires de pega entre la porta i el marc per veure si els veïns són al pis.

Així, si l'endemà o al cap de pocs dies els lladres tornen, i veuen que la tira de pega encara hi és, hi accedeixen. A més del robatori a Tremp, els Mossos han detectat aquest mètode en altres furts produïts a Balaguer, on s'hi investiguen un total de sis robatoris amb força. El cos policial sospita que es podria tractar del mateix grup de lladres atès que van accedir als pisos de manera similar. Els propietaris havien tancat la porta amb clau, però en arribar es van trobar que només estava tancada de cop.

Aquest fet, doncs, fa pensar que els lladres havien forçat la porta amb bumping, un sistema d’obertura amb una clau adaptable. En aquest sentit, segons el mateix rotatiu, els Mossos d'Esquadra han difós per via interna les fotografies d'aquests nous marcadors per tal d'alertar totes les Unitats d'Investigació.