Serveis

Els policies de Cervera volen cobrar igual que els Mossos d'Esquadra

La plantilla ha presentat una queixa al Síndic de Greuges i alerten que si la situació no es resol, aniran als jutjats

per Redacció, Lleida | 8 de juliol de 2021 a les 13:05 |
La Policia local de Cervera ha presentat aquest dimarts una queixa al Síndic de Greuges per denunciar la "deixadesa" per part de la Paeria envers aquest col·lectiu.

En concret, reclamen l'equiparació de sous i condicions laborals amb els Mossos d'Esquadra i també exigeixen més efectius. Segons assenyala el sindicat UGT-Terres de Lleida, es tracta d'una reivindicació que els agents fa anys que reclamen.


De fet, les dues parts ja tenen un pacte que recull aquestes condicions malgrat encara no s'ha implementat. Per aquest motiu, la plantilla demana a la Paeria que faci efectives les prestacions acordades i avisa que, en cas que no hi posi solució aviat, presentaran un recurs contenciós-administratiu als jutjats.

"Fa anys que reclamem l'equiparació de sous i condicions laborals amb els Mossos d'Esquadra, però tot i tenir un pacte amb l'Ajuntament de Cervera per l'aplicació d'aquestes prestacions encara no s'ha fet efectiu", assenyala Fernando Medina, delegat sindical de la UGT-Terres de Lleida de la Policia local de la ciutat.


En aquest sentit, la plantilla es queixa que tot i tenir aquestes condicions pactades, la Paeria no accepta fixar una data de reunió per iniciar les negociacions i abordar com es pot donar sortida a aquesta situació. En cas de no corregir-se, el sindicat ja ha avançat que presentaran un recurs contenciós-administratiu per tal que sigui el jutge qui decideixi.

 

Participació