JARC exigeix una rectificació a Garzón per les paraules del consum de carn

Lamenta el "perjudici" que causa al sector que un ministre difongui "informació sense fonament científic"

Redacció
08 de juliol del 2021
Actualitzat a les 11:58h
Alberto Garzón
Alberto Garzón | Adrià Costa
JARC exigeix una rectificació pública al ministre de Consum, Alberto Garzón, per les declaracions contra el consum de carn que fa en un vídeo que va publicar a les xarxes socials.

JARC subscriu la carta oberta al ministre signada per les interprofessionals del sector, en la qual rebaten els arguments utilitzats per Garzón ja que "estan basats en informacions esbiaixades sobre la producció de carn i els suposats efectes en la salut provocats pel seu consum", segons l'organització agrària.

El president del sindicat, Joan Carles Massot, exigeix "responsabilitats" perquè considera "inadmissible" que un membre del govern "faci difusió d'informació sense fonament científic, que causa un enorme perjudici a un sector clau del país, com és el ramader".

"El contingut del vídeo que ha difós Garzón conté una gran quantitat d'incorreccions i imprecisions respecte a l'impacte que el sector ramader", apunta Massot. Les afirmacions que fa el ministre "guarden més relació amb el model ramader de països extracomunitaris que l'europeu, on petites i mitjanes granges mantenen les zones rurals vives i contribueixen a conservar el paisatge i el territori", assenyala el president de JARC.

En la carta dirigida a Garzón, les organitzacions interprofessionals ramaderes remarquen, entre altres arguments, que l'estat espanyol és, segons l'IHMD de la Universitat de Washington i la revista científica "The Lancet", el país amb més esperança de vida del món.