El govern de la Paeria no posarà cap imatge dels Borbons al saló de plens

L'executiu farà cas omís de la sentència del Suprem

Felip VI i Joan Carles I, en una imatge d'arxiu
Felip VI i Joan Carles I, en una imatge d'arxiu | Europa Press
08 de juliol del 2021
Actualitzat a les 11:14h
El govern de la Paeria no té cap intenció de col·locar una imatge del Rei d'Espanya al saló de plens ni tampoc de reposar el bust del monarca emèrit retirat l'octubre del 2020.

L'executiu de Miquel Pueyo no revisarà les decisions preses en aquesta matèria i que ara han quedat "amenaçades" per la sentència del Tribunal Suprem, que exigeix a l'Ajuntament de Barcelona la restitució de la imatge del Borbó a la sala de plens. El tribunal diu que la presència de la imatge del rei ha de ser en un lloc "preferent" de la sala on se celebren els plens.

Aquesta normativa, sosté el Suprem, està regulada per un decret llei de rang superior a qualsevol reglament municipal, de manera que la sentència també és vàlida per la resta de consistoris que no tenen imatges del monarca.

A la seva resolució els magistrats afegeixen que el Reglament estatal no limita l'àmbit competencial de l'Ajuntament de Barcelona ni la seva "potestat d'autogovern per a la gestió dels interessos" que representen, i en canvi l'article del Reglament municipal que va ser anul·lat sí que suposava "un incompliment" de la norma general que s'aplica a tots els consistoris.

Les pressumptes trames de corrupció del rei Joan Carles i l'esperit republicà del govern de Miquel Pueyo van ser arguments per dur al ple del setembre del 2020 una moció per retirar el bust del Borbó, que es va aprovar amb els vots dels socis de govern.