L'Arnau, el Santa Maria i els CAP estrenen equipaments de raigs X

Reduiran el temps de les exploracions i la dosi de radiació rebuda pel pacient i milloren la qualitat de les imatges

Imatge d'un dels nous equips de raigs X
Imatge d'un dels nous equips de raigs X | ICS
Redacció
07 de juliol del 2021
La Direcció Clínica Territorial de Diagnòstic per la Imatge i Medicina Nuclear de Lleida ha adquirit nous equipaments de raigs X per millorar el diagnòstic i el servei ofert als pacients que s'han de sotmetre a aquest tipus de proves.

Es tracta de tres aparells de tomografia axial computada (TAC) nous per al servei d'Oncologia Radioteràpica, per al servei de Radiodiagnòstic i per a l'Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI), tots tres ubicats a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, així com altres aparells de radiografies portàtils. Així mateix, l'Hospital Universitari Santa Maria, l'espai hospitalari polivalent de l'Arnau de Vilanova, el CUAP Prat de la Riba de Lleida i el CAP de Tàrrega disposen de noves sales d'RX digitals.

El nou equipament del servei de Radiodiagnòstic ha suposat la renovació de tota una sala de tomografia computada, amb un aparell de TAC d'última generació que permet aconseguir imatges de gran qualitat i nitidesa, disminueix el temps de les exploracions i la dosi de radiació rebuda pel pacient.

Per la seva banda, l'IDI també ha adquirit un TAC d'última generació que augmenta la qualitat de les imatges amb un programari intuïtiu i de fàcil maneig.

El tercer TAC, ubicat al servei d'Oncologia Radioteràpica, està pensat i dissenyat específicament per als tractaments de radioteràpia. Concretament, s'utilitza per portar a terme TAC de planificació, per localitzar el tumor i col·locar el pacient en la posició més adequada per fer els càlculs necessaris per administrar amb seguretat la dosi de radiació prescrita.