Urbanisme

Eurofund recorda que també construirà pisos i acusa la Paeria de menystenir el projecte

Insisteix en reclamar a reclamar que es desbloquegin els tràmits urbanístics per desenvolupar tot aquest gran espai

per Redacció, Lleida | 6 de juliol de 2021 a les 12:20 |
Imatge de la zona de Torre Salses | ACN
Eurofund remarca que el desenvolupament del sector SUR-42-Torre Salses de Lleida no suposa només la construcció del parc comercial i d'oci que promou conjuntament amb Frey, sinó que el pla parcial defineix i ordena un ampli sector de 550.000 metres quadrats dels quals l'equipament comercial n'ocuparà 55.000.

Recorda que el planejament preveu la construcció de 1.435 habitatges, dels quals el 35,5% (510) seran de protecció, així com desenvolupar l'espai que uneix els barris de la Bordeta i Magraners. En aquest sentit, el promotor considera que algunes declaracions de dirigents locals "denoten manca d'informació sobre el projecte o voluntat de menystenir-lo" i referma que es tracta d'un "projecte ambiciós i ple d'oportunitats per a Lleida".


Eurofund Parc Lleida assenyala que amb la modificació del pla parcial del SUR-42, aprovada definitivament l'any 2018 sense al·legacions ni impugnacions, es va incorporar aquesta dotació d'habitatge protegit, atenent el que estableix la normativa vigent i les necessitats d'aquesta tipologia de pisos a Lleida.

Per això, considera que l'"alentiment" de la Paeria en la tramitació del sector "perjudica també a molts lleidatans, sobretot els joves que busquen un habitatge d'aquestes característiques".


A la vegada, el promotor del parc comercial i d'oci a Torre Salses lamenta les declaracions de dirigents locals en relació amb el projecte. Eurofund referma la voluntat "de participar en un projecte ambiciós i ple d'oportunitats per a Lleida", conjuntament amb la resta de propietaris que conformen el SUR-42.

En aquest sentit, insisteix en reclamar a reclamar a la Paeria que, després de dos anys, "desbloquegi els tràmits urbanístics per desenvolupar tot aquest gran espai de la trama urbana, cohesionar els dos barris i generar nous accessos cap al centre de la ciutat, un impuls amb què l'Ajuntament hi hauria d'estar d'acord", afirma Eurofund.

 

Participació