Un vessament de gasoil al canal de Seròs posa en alerta diversos municipis

Bombers i membres de la comunitat de regants han treballat en la instal·lació de barreres i alguns pobles han prohibit l'ús de l'aigua de la canella per beure i cuinar

Imatge del canal de Seròs
Imatge del canal de Seròs | Bombers
04 de juliol del 2021
Actualitzat el 05 de juliol a les 12:29h
Els Bombers de la Generalitat han treballat aquest diumenge al canal de Seròs per aturar l'expansió d'un vessament de gasoil que s'ha produit poc abans de les quatre de la tarda.

Dues dotacions s'han desplaçat fins al lloc dels fets per ajudar en les tasques de col·locació de barreres amb la intenció d'evitar una gran taca de combustible que afectés el pantà d'Utxesa.

Una vegada s'ha sabut que hi havia afectació, es va avisar, a través del CECAT, als municipis des de Lleida fins al pantà d'Utxesa (Lleida, Albatàrrec, Sudanell, Montoliu de Lleida, Torres de Segre i Sunyer), lloc on arriba el canal de Seròs, per alertar d'una possible afecció de l'aigua de boca.

També s'ha avisat altres captacions del pantà, com són la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues i al Pantà d'Utxesa (Endesa). En total més de 25 pobles que encara aquest dilluns no poden fer ús de l'aigua de boca per precaució.

Al canal hi han estat treballant també diversos membres de la comunitat de regants i, segons les primeres informacions, el gasoil s'hauria concentrat només en una zona del canal. El vessament ha posat en alerta diversos municipis lleidatans, que han prohibit als veïns utilitzar l'aigua de les canelles per beure i cuinar. 

Els inspectors del canal estan treballant per escatir les causes del vessament.