Jordà reivindica més capacitat de decisió de Catalunya en la nova PAC

La consellera destaca el consens per defensar un model que doni resposta a la realitat i necessitats del sector

Teresa Jordà, consellera d'Agricultura
Teresa Jordà, consellera d'Agricultura | ACN
Redacció
02 de juliol del 2021
Actualitzat a les 11:45h
La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, considera "imprescindible tancar un bon acord per aquest país" per a la Política Agrària Comuna (PAC) 2023-2027.

Jordà ha defensat que Catalunya "ha de tenir més capacitat per decidir l'estructura dels ajuts del primer pilar de la PAC com són els ecoesquemes. La consellera ha posat de relleu el consens existent entre organitzacions agràries, cooperatives i Departament per defensar un model de la PAC que doni resposta a la realitat i necessitats del sector a Catalunya. També ha expressat que la conselleria continuarà treballant per "corregir" la retallada en els ajuts del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) que va aplicar el govern espanyol del PP.

Jordà ha exposat aquest dijous al Parlament les principals línies d'actuació del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per aquesta legislatura. En l'eix vinculat amb l'alimentació, la consellera ha ressaltat que l'objectiu és avançar cap a la producció d'aliments d'una forma més sostenible, en la línia dels ODS 2030 i del Pacte Verd de la UE.

"Totes les accions dels Departament han d'anar encaminades cap a un model productiu que trobi l'equilibri entre la producció i la competitivitat, d'una banda, i la preservació dels recursos i del medi ambient, de l'altra", ha assenyalat. Entre els principals instruments per aconseguir-ho, hi ha el Pla estratègic de l'Alimentació de Catalunya 2021-2016, aprovat el darrer any, i l'Estratègia de la Bioeconomia de Catalunya 2021-2030.