Turisme

Arrenca el bus d'estiu de Lleida amb entrada gratuïta al Castell de Gardeny

El servei s'allargarà fins al 31 d'agost i el vehicle descobert d'una sola planta té capacitat per a 44 persones

per Redacció, Lleida | 1 de juliol de 2021 a les 18:02 |
Carlos Soldevilla i Paco Cerdà | Paeria Lleida
El Bus Turístic d'estiu de Lleida ha arrencat aquest dijous la nova temporada estiuenca que s'allargarà fins al 31 d'agost i que, com a novetat, enguany inclou entrada gratuïta al Castell dels Templers de Gardeny. D'aquesta manera, Turisme de Lleida i Autobusos de Lleida recuperen el servei, després de la pausa per la pandèmia el 2020, que ofereix una ruta històrica panoràmica dels dos turons de la ciutat.

Enguany també es tornarà a oferir l'ampliació de l'horari nocturn amb servei de diumenge a dijous a les 21.00 hores i els divendres i dissabtes a les 22.00 hores. El Bus Turístic d'estiu és un vehicle descobert d'una sola planta amb capacitat per a 44 persones. El preu del bitllet és d'1,20 euros.


El tinent d'alcalde i president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, acompanyat del gerent d'Autobusos de Lleida, Carlos Soldevilla, han presentat aquest dijous la nova campanya del bus turístic d’estiu de Lleida coincidint amb el primer dia d'entrada en funcionament del servei. Un servei, que de dilluns a diumenge, durant tot l'estiu, proposa una ruta històrica panoràmica dels dos turons que, com a novetat, en horari de matí també inclou entrada gratuïta al Castell de Gardeny, principal llegat templer de les Terres de Lleida, segons ha explicat Cerdà.

El Bus Turístic de Lleida és un vehicle descobert d'una sola planta amb capacitat per a 44 persones. Porta incorporat un sistema d'àudio perquè els viatgers puguin escoltar les principals referències de la ciutat, al llarg de tot el recorregut. L'àudio, que incorpora música d'Enric Granados, es pot escoltar en català, castellà, anglès i francès. El servei s'adreça tant als visitants que rep la ciutat, com als residents que volen conèixer Lleida d'una forma diferent i descobrir els atractius patrimonials durant la visita panoràmica.


El Bust Turístic fa parada a la Paeria de Lleida, al pont Vell, la plaça Ricard Viñes i Prat de la Riba, a més de passar pel Mercat del Pla per accedir a la Seu Vella i, finalment, pel Castell de Gardeny, on els viatgers en horari de matí tindran entrada gratuïta per visitar aquest edifici.

El preu del tiquet del bus és d'1,20 euros, el mateix preu que el bitllet senzill del transport urbà i es poden utilitzar les targetes integrades (T-Nostra, T-Estudiant, T-Temps). Mentre, el preu dels auriculars és de 50 cèntims i es poden comprar al mateix bus.

 

Participació