La Diputació «absorbeix» GlobaLleida

Es crearà un consell consultiu amb representants dels sectors econòmics i una oficina de captació d'inversions

Redacció
01 de juliol del 2021
Actualitzat a les 10:03h
Imatge de la Diputació de Lleida
Imatge de la Diputació de Lleida | Arxiu
El Consell General de GlobaLleida ha donat llum verda aquest dimecres a la dissolució del consorci i a l'absorció de la marca per part de la Diputació de Lleida. La proposta, que va ser aprovada per unanimitat dilluns pel Consell Executiu, s'ha aprovat amb 34 vots a favor per 5 en contra i 2 abstencions.

Amb aquesta refundació, GlobaLleida s'integrarà a partir de l'1 de juliol en el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, convertint-se en un nou instrument al servei de la transformació econòmica de les Terres de Lleida i de suport a les empreses del territori. Així, s'impulsaran nous projectes i es crearà un Consell Consultiu amb representants dels diferents sectors econòmics i una oficina de captació d'inversions.

Aquesta refundació també implicarà un canvi de seu, amb el trasllat de GlobaLleida a les dependències de la Diputació de Lleida i la integració del personal que fins ara estava adscrit a aquest ens. D'aquesta manera, es pretén guanyar agilitat administrativa a l'hora d'adoptar decisions en benefici del teixit productiu lleidatà.

Entre les atribucions que tindrà el nou ens, destaquen les de potenciar programes propis, la formació als tècnics del món local en matèria de promoció econòmica i desenvolupament local, així com la creació d'un Consell Consultiu amb representants de tots els sectors econòmics i una oficina de captació d'inversions amb representació del G6 (Diputació, Generalitat, Paeria, Universitat de Lleida i les cambres de comerç de Tàrrega i Lleida).