Social

Reobre el menjador social de Lleida després d'un any tancat

La Fundació Jericó i el Banc dels Aliments s'uneixen en un projecte de sostenibilitat mediambiental i comunitat

per Redacció, Lleida | 29 de juny de 2021 a les 18:46 |
Un voluntari de la Fundació Jericó | ACN
El menjador social de Lleida, al Centre Històric, reobre aquest dijous amb 45 àpats diaris, després d'un any tancat per la pandèmia, en què només es cuinava menjar per repartir a famílies vulnerables o confinades. La Fundació Jericó i el Banc dels Aliments, però, volen anar més enllà i reconvertir-lo en un projecte de reinserció social, sostenibilitat mediambiental i comunitat.

Així, oferiran atenció personalitzada als usuaris, amb el suport d'una integradora social, així com tallers de malbaratament alimentari adreçats a tots els veïns del barri. La gran part dels àpats del Menjador s'elaboraran amb excedents alimentaris procedents de cadenes i botigues d'alimentació i donacions d'empreses de càtering, escoles i particulars.


Els impulsors d'aquest projecte destaquen que el Menjador és "molt més que un àpat". Volen que sigui un punt de trobada per fomentar l'aprofitament alimentari, expliquen, i el volen obrir al barri per crear sinergies amb els veïns del Centre Històric. El Menjador vol ser un referent en integració comunitària, cohesió social i sostenibilitat mediambiental, afegeixen, deixant de banda la vessant "purament assistencial" per ser "agents del canvi a la nostra ciutat".

El dia a dia del Menjador estarà gestionat per una integradora social que farà un seguiment proper als usuaris. L'objectiu és detectar millor les necessitats de les persones vulnerables o sense sostre i poder establir plans de treball conjuntament amb serveis socials i altres entitats, que serviran per millorar-ne l'atenció i ajudar-los a sortir d'una situació de vulnerabilitat.

 

Participació