Energia

Tornabous suspèn les llicències de macroprojectes eòlics i solars

El consistori aprova la mesura per unanimitat i només permet la producció per autoconsum

per Redacció, Lleida | 28 de juny de 2021 a les 13:04 |
Els molins de vent d'un parc eòlic | ACN
L’Ajuntament de Tornabous ha decidit suspendre per un any l'atorgament de llicències o autoritzacions d'edificació, instal·lació o ampliació relatives a activitats i usos de producció d'energia i no destinades a l'autoconsum.

La mesura es va aprovar en el ple del 21 de juny passat per unanimitat i també implica ajornar la tramitació de plans urbanístics derivats d'aquest tipus de projectes. Des de Poble Viu-Amunt es vol remarcar que, amb aquesta suspensió, no s'està en contra de la implantació de les renovables sinó que aquesta no respongui als criteris d'aproximar la producció als centres de consum, potenciar l'autoproducció i aprofitar els espais ja alterats per l'activitat.


Els anticapitalistes denuncien que les comarques de Ponent exemplifiquen la desregularització del sector de les renovables: més de 500 molins sol·licitats a la ponència d'energies renovables (a banda dels 138 que ja hi ha en funcionament) i més de 2.000 hectàrees de plaques fotovoltaiques.

Per aquest motiu, reclamen una planificació ordenada d'un model energètic al servei de la ciutadania i no supeditat als interessos de les grans empreses.

 

Participació