Els lleidatans mantenen la mascareta a l'aire lliure

L'Eix Comercial de la capital s'omple de ciutadans amb la mascareta posada

Gent amb mascareta al carrer Major de Lleida.
Gent amb mascareta al carrer Major de Lleida. | Adrià Costa
Redacció
28 de juny del 2021
Actualitzat a les 11:28h
La fi de l'obligatorietat de portar mascareta a l'aire lliure després de gairebé un any s'ha traslladat de manera desigual als carrers de Lleida.

Bona part de la gent que aquest cap de setmana ha sortit al carrer ho ha fet encara amb la mascareta posada, mentre que d'altres anaven sense, sobretot allà on es pot respectar la distància interpersonal. A l'Eix Comercial de la capital de Ponent, la majoria de gent ha optat per posar-se la ja que, malgrat que molts celebren la nova normativa, se senten "més segurs", a més de ser un acte de "respecte".

Els que han anat a comprar també han dit que és més còmode portar la careta protectora posada tota l'estona, per no haver-se-la de posar i treure cada vegada que entren a una botiga.

A l'Eix, on els carrers són estrets i molt concorreguts, la majoria de la gent ha continuat portant la mascareta per la dificultat de mantenir la distància de seguretat d'1,5 metres, però també per comoditat, en el cas de la gent que ha anat a comprar.

Aquesta imatge però, també s'ha repetit als altres carrers de la ciutat, on s'ha pogut veure encara molta gent amb mascareta. Mentre, la majoria dels que han optat per anar sense, en portaven una a la mà, al colze o al coll.

De fet, alguns veïns de la ciutat pensaven que la gent deixaria la protecció a casa i, en canvi, s'han sorprès de veure que en la gran majoria de casos no ha estat així. "Pensava que la gent de seguida es trauria la mascareta però s'ha de respectar. Si compleixes les mesures i hi ha molta gent me la posaré però si no, no la portaré", ha explicat Amèlia, que ha dit que ha sortit de casa sense, tot i que després, al veure tanta gent que la portava, se l'ha posada.