La bona ocupació de Sant Joan obre un estiu turístic esperançador a Lleida

El Pirineu i Ponent assoleixen una mitjana del 75% pel pont

Dues persones caminant per un sender
Dues persones caminant per un sender | Parc Natural Alt Pirineu
ACN / Àlvar Llobet
28 de juny del 2021
Actualitzat a les 9:49h
El Pirineu i Ponent han assolit una mitjana d'ocupació al voltant del 75% durant els quatre dies de pont de Sant Joan als establiments de turisme reglat. Segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, a les zones turístiques de muntanya aquesta ocupació ha arribat fins al 95% durant les dues nits del cap de setmana, mentre que els percentatges han estat inferiors la nit del dijous.

Els càmpings han penjat el cartell de complet en la modalitat de bungalous i han arribat al 60% en la d'acampada. Per la seva banda, la mitjana d'ocupació a les cases rurals ha estat del 75% al conjunt de la demarcació. Les empreses de turisme actiu i esports d'aventura també han tingut una demanda per sobre de la mitjana el cap de setmana.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, així com els representants de les associacions d'allotjament turístic de la demarcació de Lleida, s'han mostrat satisfets per aquest bon comportament turístic i han confirmat les previsions fetes davant l'augment de les reserves que hi havia per Sant Joan.

Segons Pujol, el resultat d'aquest pont és "un bon tret de sortida de la temporada estival del 2021" i "obre el camí per poder assolir aquest estiu els resultats de l'any 2019 que es va tancar amb un rècord històric quant al nombre de viatgers i pernoctacions i traslladar d'aquesta manera també al conjunt de la demarcació la millora dels resultats que va tenir el sector turístic l'any passat, en plena pandèmia, a les zones del Pirineu i Prepirineu de Lleida".

Segons el Patronat de Turisme, el tipus de públic que aquests dies ha fet parada a la demarcació és gent de Catalunya que vol gaudir dels espais naturals i de les activitats a l'aire lliure i de turisme actiu.

A més, l'ens afegeix que la celebració de la festa de les Falles, reconegudes com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, ha estat un dels atractius de les comarques de muntanya en aquestes dates. Aquestes celebracions s'han fet amb limitació d'aforament de públic com a mesura de prevenció, mentre l'any passat només es van poder fer algunes de les baixades previstes de manera testimonial degut a la pandèmia.