Incendis

UP demana responsabilitats pels incendis de la Noguera

S'han vist afectades explotacions de cereal i algunes oliveres i explotacions de reg

per Redacció, Balaguer | 25 de juny de 2021 a les 12:32 |
Imatge d'alguns dels incencis | Bombers
Unió de Pagesos lamenta els danys en explotacions agràries de la Noguera que han deixat els 26 incendis de dimarts a la tarda ocasionats per la punxada de la roda d'un camió. Segons el sindicat, la intensitat dels danys varia ja que el foc va afectar camps segats però també altres d'ordi i blat on encara s'havia començat.

També va afectar la segona collita de panís, que feia poc que havia nascut. Així mateix, s'han vist afectades algunes oliveres i estructures de reg. La zona afectada, entre Bellmunt d'Urgell i Castelló de Farfanya, al marge la C-53 i la C-26 és de les darreres que es va posar en regadiu de l'Algerri-Balaguer. UP estudiarà les responsabilitats que es poden exigir per tal de poder restituir els danys de la pagesia afectada.


El camió va circular durant uns 20 quilòmetres per les carreteres C-53 i C-26, entre Bellmunt d'Urgell i Castelló de Farfanya, amb la roda punxada del remolc, fet que va provocar petits incendis al seu pas en finques agràries, fins que va ser aturat pels Agents Rurals.

 

Participació