Piscines municipals

Lleida obre les piscines amb cita prèvia i mesures anticovid

La Paeria recorda la importància de banyar-se en espais habilitats per evitar ofegaments

per Redacció, Lleida | 25 de juny de 2021 a les 09:53 |
Una socorrista a la piscina de Cappont | ACN
Lleida ha obert aquest dijous les piscines municipals de Cappont, Balàfia, Pardinyes, la Bordeta i del Secà de Sant Pere. Per segon any consecutiu, el funcionament als recintes està condicionat per la situació sanitària per la Covid-19. L'aforament està limitat al 70% i, per accedir-hi, cal reserva prèvia.

A la gespa, s'han delimitat parcel·les per a cada banyista o unitat familiar i, a més, no es pot fer ús dels vestidors i tampoc s'ofereixen els servei de bar, hamaques o guarda-roba. Les piscines del barri dels Magraners encetaran la temporada de bany el 5 de juliol, mentre que no obriran aquest estiu les de Gardeny. Des de la Paeria recorden la importància de banyar-se en llocs habilitats com ara les piscines per evitar ofegaments.


Els tiquets, ja siguin les entrades o abonaments, s'han de comprar per internet, on l'usuari tria el dia i la franja horària. De totes maneres, la Paeria ha habilitat dos espais municipals, l'OMAC i el centre cívic de Balàfia, per donar suport a aquelles persones que no puguin fer-ho pel seu compte, segons ha explicat el regidor d'Esports, Ignasi Amor.

Així mateix, l'entrada i la sortida de les piscines es fa per passadissos separats. Els lavabos es poden utilitzar amb previ avís als taquillers i es desinfecten després de cada ús.


Enguany, s'han establert en dues franges de quatre hores –l'estiu passat eren de 2.30 h -, que van d'11 a 15 h i de 15.30 a 19.30 h. Amb l'entrada, es genera un codi QR que s'ha de mostrar per accedir a la piscina corresponent.

Així mateix, s'ha establert un marge de mitja hora entre els dos torns per dur a terme tasques de desinfecció dels espais.

 

Participació