Urbanisme

Eurofund estudia denunciar la Paeria per la paralització de Torre Salses

El promotor denuncia "indefensió" per no poder tirar-lo endavant "tot i complir amb tots els requisits legals"

per Redacció, Lleida | 23 de juny de 2021 a les 17:18 |
Indret on s'ha de fer l'espai comercial | ACN
Eurofund Parc Lleida, la societat promotora del parc comercial i d'oci de Torre Salses, lamenta la negativa del govern de la Paeria a aprovar els expedients del sector SUR-42, que s'estan tramitant des de fa uns dos anys. "Cap altre expedient urbanístic ha estat tant de temps en tramitació en la història recent de Lleida, excedint tots els terminis legals previstos", assenyala el promotor.

En aquest sentit, ha anunciat que estudia emprendre accions legals després que la Junta de govern de l'Ajuntament de Lleida hagi decidit aquest dimecres deixar sobre la taula l'aprovació definitiva la modificació del pla de reparcel·lació del SUR-42-Torre Salses. Eurofund recorda que tant els tècnics municipal com la Generalitat havien avalat l'expedient.


Eurofund manifesta la seva "total indefensió" i remarca que "sempre ha complert escrupolosament lleis i normatives i totes les indicacions i requisits que els tècnics municipals i de la Generalitat han anat exigint en els expedients" en relació amb el projecte de Torre Salses. Per això, estudia emprendre accions legals davant aquesta negativa municipal a tramitar expedients que "ja han passat tots els filtres tècnics i jurídics" i "per la clara voluntat d'acció d'uns alguns regidors d'incomplir amb la legalitat vigent".

Eurofund recorda que la modificació del Pla parcial del sector SUR-42, aprovada definitivament pel Ple de l'Ajuntament de Lleida l'octubre del 2018, "no es va sotmetre a avaluació ambiental estratègica perquè la legislació catalana sobre avaluació ambiental de plans urbanístics disposa que no cal aquest tràmit per a les modificacions que es refereixin a sòl urbà", que "és el cas del SUR-42".

 

Participació