Jutjats

El TSJC confirma la presó per a l'exlíder de Vox per abusar de discapacitats

Ratifica la condemna de l'Audiència que considera provat que l'acusat pagava a les víctimes a canvi d'actes sexuals

per Redacció, Lleida | 22 de juny de 2021 a les 17:17 |
El president de Vox, emmanillat | ACN
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la condemna de l'Audiència de Lleida de de catorze anys i tres mesos de presó per a l'exlíder de Vox a Lleida, José Antonio Ortiz Cambray, per abusar sexualment de persones amb discapacitat.

El TSJC rebutja el recurs de la defensa i avala la versió de les víctimes que van detallar que l'acusat els pagava entre 5 i 10 euros a canvi de tocaments i abusos, així com per enviar-li imatges de caire sexual. Durant el judici, celebrat el 25 de novembre, la Fiscalia sol·licitava una condemna d'onze anys de presó, mentre l'acusació particular en demanava 27 anys. La sentència es pot recórrer encara al Tribunal Suprem.


La sentència de l'Audiència de Lleida, confirmada ara pel TSJC, condemna l'exlíder de Vox a Lleida a vuit anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual a una persona amb discapacitat, dues condemnes de dos anys i sis mesos de presó cadascuna per corrupció de dues persones amb discapacitat, i un any i tres mesos de presó per un delicte de pornografia amb ús de persones amb discapacitat.

A més, Ortiz Cambray, de 55 anys, haurà d'indemnitzar amb 15.000 euros i 5.000 euros dues de les víctimes per danys morals.


El Tribunal considera provat que l'acusat va abusar de dos homes de 26 i 30 anys amb incapacitat i que ho va intentar amb un tercer, entre el març del 2018 i el març del 2019. Les víctimes van detallar que l'acusat els pagava entre 5 i 10 euros, a canvi de tocaments i abusos, així com per enviar-li imatges de caràcter sexual. Ho van explicar als psicòlegs de l'Equip d'Atenció a la Víctima (EATAV) i la gravació es va emetre al judici.

 

Participació