Tràfic

Localitzen 5.700 plantes de marihuana a prop del pantà de Santa Anna

L'organització havia habilitat un campament en una zona de difícil accés amb dues piscines per emmagatzemar aigua

per Redacció, Lleida | 22 de juny de 2021 a les 14:56 |
Un agent a la zona on s'ha trobat la plantació | Guàrdia Civil
La Guàrdia Civil, en col·laboració amb guardes de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE, va localitzar cap a les dues de la tarda d'aquest dilluns una plantació amb 5.700 plantes de marihuana en una zona de difícil accés situada prop del pantà de Santa Anna, a la Noguera. En concret, va descobrir un campament habilitat a la zona per cultivar la droga preparat per a llargs períodes de supervivència i on també hi havia dues piscines de goma que l'organització utilitzava per acumular aigua.

La Guàrdia Civil busca ara els integrants d'aquesta xarxa. El cos ha traslladat al Jutjat d'instrucció de Balaguer les diligències iniciades per una suposat delicte contra la salut pública en la modalitat de cultiu i elaboració de drogues.


La Guàrdia Civil va obrir una investigació en tenir coneixement de la possible existència d'un campament dedicat al cultiu de marihuana. El cos el va localitzar aquest dilluns en una zona molt abrupta de difícil accés prop del pantà de Santa Anna. Els agents van trobar diverses tendes de campanya, gran quantitat d'estris per al cultiu de cànnabis, així com material de vigilància. Així mateix, van localitzar 5.700 plantes de marihuana en procés de creixement, dos telèfons mòbils i documentació a nom d'una persona d'origen albanès que s'està investigant.

Segons la Guàrdia Civil, l'organització havia instal·lat per al manteniment de les plantes diverses piscines, que utilitzaven per emmagatzemar l'aigua i diversos quilòmetres de mànegues distribuïdes per l'entorn. També hi havia un extractor d'aigua amb què l'organització agafava aigua de l'embassament mitjançant un grup electrogen de grans dimensions, que estava amagat en un forat a terra i tapat amb una xapa aper reduir el soroll.


Arran de la troballa, la Guàrdia Civil dona per desmantellada aquesta organització dedicada a l'elaboració i cultiu de cànnabis tot i que manté la cerca de les persones que en formaven part i no descarta detencions. El cos ha lliurat les diligències iniciades al Jutjat d'instrucció de Balaguer, que s'ha fet càrrec de la investigació.

 

Participació