Urbanisme

El Comú alerta que l'aval a Torre Salses incompleix l'entesa de govern

La formació actua d'oposició i carrega contra el regidor d'Urbanisme per no defensar el comerç local

per Redacció, Lleida | 21 de juny de 2021 a les 14:29 |
El Comú de Lleida considera que la Junta de govern local de la Paeria no pot aprovar els expedients del pla del SUR42-Torre Salses que permetrien tirar endavant el parc comercial i d'oci projectat en la zona.

El grup assegura que "manca l'avaluació ambiental" i, per això, ha encarregat pel seu compte un informe jurídic. A més, adverteix que, en cas d'aprovar-se, "s'incompliria el Pacte d'Entesa i el compromís electoral dels tres socis de govern d'aturar un projecte que perjudica el petit i mitjà comerç de la ciutat".


Des del Comú han tornat a demanar responsabilitats al tinent d'alcalde, Toni Postius, per "la inacció de la regidoria d'Urbanisme a l'hora de defensar el comerç local" i per "haver omès els reiterats advertiments del Comú".

El Comú adverteix que el projecte del SUR42-Torre Salses "no incorpora el preceptiu informe d'avaluació ambiental en la modificació del pla parcial" i que, per aquest motiu, "cal un informe jurídic que aporti la base legal que ha de portar a la revisió d'ofici dels tràmits fets per la Paeria i la Generalitat per nul·litat de ple dret".


El grup considera que la legislació estatal d'avaluació ambiental fa que es requereixi un informe ambiental, ja que es tracta d'"una modificació dels usos de més de 12 hectàrees amb els conseqüents problemes de mobilitat i gestió de sanejaments, que emetran 14.000 tones de CO2 anuals a l'atmosfera" i que "es fa sobre un pla parcial previ sense informe ambiental i sobre un Planejament General sense informe ambiental". Davant la "falta de voluntat" dels socis d'ERC i JxCat, el Comú ha encarregat pel seu compte un informe jurídic extern, segons explica en un comunicat.

El Comú de Lleida lamenta que "ni davant els advertiments reiterats del grup, el govern ha reaccionat per complir el pacte de govern, aturar el projecte de Torre Salses, i permetre així que tinguin futur el petit i mitjà comerç de la ciutat". Des del Comú reiteren que, "en cap cas, permetran que aquest govern del canvi mantingui els criteris de l'anterior". "Hem contret compromisos electorals amb la ciutadania i tenim un Pacte d'Entesa que ens obliga a actuar per aturar el projecte de Torre Salses per defensar el petit i mitjà comerç", assenyalen des del Comú.


Demanen responsabilitats a Postius

El Comú de Lleida demana responsabilitats al tinent d'alcalde, Toni Postius, per "la inacció de la regidoria d'Urbanisme a l'hora de defensar el comerç local en el que portem de mandat" i per "haver omès els reiterats advertiments del Comú". El grup municipal denuncia una manca de voluntat política per cercar solucions i complir amb els compromisos del mandat passat. "De tot allò que es podia fer en base a l'interès general no s'ha fet res, i aquesta falta de voluntat del regidor d'Urbanisme per cercar solucions ens sembla molt preocupant pel prejudici que podria suposar a la ciutat, en un atzucac per aquests dos anys d'inacció", afirmen des del grup.

 

Participació