Llibres

Pep Molist apadrina un «Encontats» que es converteix en referent

La inauguració i els espectacles del matí han començat una hora més tard del previst degut a la pluja

per ACN / Àlvar Llobet, Balaguer | 21 de juny de 2021 a les 10:35 |
Pep Molist, amb Vidal i Pilarin Bayés | ACN
L'escriptor i bibliotecari Pep Molist (Manlleu, 1965) ha estat nomenat aquest diumenge padrí de la 6a edició de l'Encontats, el Mercat del Conte Infantil de Balaguer.

Molist, que té més de 80 obres publicades, ha rebut amb "molta il·lusió" aquest nomenament ja que, segons ha destacat, Balaguer va ser precisament la ciutat on va néixer la seva trajectòria dins el món del llibre infantil.


En concret, va ser a la Biblioteca infantil de la capital de la Noguera on va treballar durant quatre anys. La plaça Mercadal ha acollit aquest diumenge espectacles i jocs, a més de 35 parades d'editorials i, per primer cop, també d'il·lustradors. La pluja del matí però, ha fet ajornar una hora els actes previstos en aquest espai.

La il·lustradora Pilarín Bayés ha estat l'encarregada d'entregar la vara de padrí de l'edició d'enguany a Pep Molist. Ha estat durant l'acte inaugural que s'ha fet a la plaça Mercadal i que ha comptat també amb la presència de l'escriptor Josep Vallverdú, primer padrí del certamen i fill adoptiu de la ciutat.


"Em fa molta il·lusió perquè la meva trajectòria dins el llibre infantil va començar a Balaguer", ha explicat Molist, que ha indicat que quan va començar a treballar a la biblioteca infantil de de la ciutat "gairebé no coneixia la literatura infantil". "Va ser una immersió increïble, absoluta, que m'ha portat a ser un bon bibliotecari, a escriure i a fer crítica relacionada amb el llibre infantil".

Per tot plegat, el bibliotecari ha afirmat que haver estat nomenat padrí d'aquest certamen l'ha fet "tornar als orígens", al lloc on va "néixer professionalment".

 

Participació