manifestació

Manifestació a Balaguer a favor dels migrants i refugiats

Els convocants demanen "acollir" i denuncien les polítiques exteriors europees i el racisme institucional

per Redacció, Balaguer | 21 de juny de 2021 a les 09:55 |
Imatge de la mobilització de Balaguer | ACN
Una cinquantena de persones han sortit aquest diumenge al migdia als carrers de Balaguer per reivindicar la llibertat de moviment de totes les persones i per denunciar les polítiques exteriors europees i el racisme institucional, que segons afirmen, "està en auge".

La marxa ha estat convocada per les entitats Dona Pas, Associació Africana de Balaguer i Chabab Al Amal amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades i ha transcorregut pel passeig de l'Estació fins arribar a la plaça del Morter, on s'ha llegit el manifest. També s'ha enderrocat un mur fet amb caixes de cartró per simbolitzar que hi ha gent que continuarà lluitant per trencar aquestes polítiques i discursos racistes i contraris a l'acollida de persones refugiades.


La marxa ha estat encapçalada per una pancarta amb el lema "prou murs" i ha transcorregut per tot el passeig de l'Estació i per l'avinguda dels Països Catalans fins acabar a la plaça del Morter. Durant el recorregut, els manifestants han cridat proclames com "llibertat de moviment", "prou racisme institucional" o "volem ser refugi per migrants i refugiats", a més de mostrar pancartes amb els lemes "cap persones és il·legal", "llibertat contra el racisme" i "sobreviure no és delicte", entre altres.

Al lloc d'arribada, diversos representants de les entitats convocants han llegit un manifest on han reivindicat la "llibertat de moviment" per a les persones migrants i refugiats i també s'han mostrat contràries a les polítiques exteriors de la Unió Europea i al creixement dels discursos racistes.

 

Participació