Tiroteig al Secà de Balaguer en una baralla multitudinària

Un grup d'equatorians fereix un individu d'ètnia gitana amb qui tenia comptes pendents

19 de juny del 2021
Actualitzat el 22 de juny a les 12:08h
Imatge del lloc dels fets,amb policia i ambulàncies
Imatge del lloc dels fets,amb policia i ambulàncies | Cedida Nd
Una baralla multitudinària que s'ha produït aquest divendres a la tarda al barri del Secà de Balaguer ha acabat amb un tiroteig entre una desena persones, un ferit i un detingut.

En la trifulga s'hi han vist implicades dos col·lectius, un d'equatorians i l'altre d'ètnia gitana, que s'han enfrontat per una discussió que havien mantingut dies enrere al bar "Taberri" de la ciutat i que ja havia acabat amb diverses agressions i enfrontaments.

Segons ha pogut saber aquest diari, el grup de sud-americans ha volgut "ajustar comptes" amb un individu de l'altre grup, a qui s'han encarat amb navalles i amb armes de perdigons i balins. El xoc s'ha produït a la plaça Jaume Balmes del barri balaguerí, i ha despertat expectació i també temor entre els veïns. De fet, alguns dels establiments dels voltants han tancat per por a patir danys.

En la baralla hi han participat més de deu persones i una d'elles ha quedat ferida després de rebre diverses perdigonades. L'home ha estat atès per una ambulància del Sistema d'Emergències Sanitàries (SEM), encara que no es tem per la seva vida. Patrulles de la Guàrdia Urbana i dels antidisturbis dels Mossos d'Esquadra s'han acostat fins al lloc dels fets, on han practicat una detenció. 

La policia investiga si els motius d'aquest enfrontament tenen vincles amb el tràfic de droga, encara que tot apunta a una discussió prèvia sense vincles amb tràfic.