Agricultura

UP alerta que suprimir gàbies de les granges encariria la producció

El sindicat considera que aquest sistema "no seria sostenible" i "obligaria a importar productes d'altres països"

per Redacció, Lleida | 17 de juny de 2021 a les 17:36 |
Un conill en una granja | Albert Alemany
Unió de Pagesos adverteix que l'aprovació per part del Parlament Europeu, el 10 de juny, del suport a la iniciativa ciutadana d'una ramaderia sense gàbies "suposa una greu contradicció respecte als objectius comunitaris sobre alimentació i sostenibilitat".

El sindicat sosté que l'eliminació de gàbies "implicaria l'encariment del cost de producció" i, per tant, del producte, cosa que "provocaria desigualtats per al consumidor a l'hora d'accedir a l'alimentació". A més, el sindicat considera que la resposta d'aquesta cambra suposa "una demostració del desconeixement de la realitat econòmica i social de la producció ramadera a Europa".


El sindicat demana que aquesta qüestió s'abordi "amb criteris científics i des de tots els punts de vista".

Unió de Pagesos lamenta la posició del Parlament Europeu i la considera "hipòcrita". Segons el sindicat, "ha estat aprovada intencionadament tot i ser inviable de cara a la seva ratificació per part de la Comissió Europea", ja que "el contingut és contradictori amb l'actual normativa". Per al sindicat, la votació a favor d'eliminar les gàbies "no deixa de ser un suport a favor d'interessos comercials d'empreses importadores".


Respecte al suport de la mesura d'eliminar gàbies, el Parlament Europeu demana exigir que els productes importats d'altres zones del món garanteixin que s'han produït en aquestes condicions, però "amaga que l'Organització Mundial de Comerç, de la qual la UE en forma part, no admet cap barrera comercial basada en aspectes com aquest", expliquen des d'UP.

 

Participació