Empresaris lleidatans proposen un front comú per evitar la fuga d'empreses

La patronal demana incloure Lleida-Alguaire en el projecte de "hub" aeroportuari del Prat

Cañete i Caufapé, de Pimec
Cañete i Caufapé, de Pimec | ACN
Redacció
16 de juny del 2021
Actualitzat a les 14:19h
El president de Pimec, Antoni Cañete, ha plantejat la creació d'una comissió de treball amb la Paeria i la Diputació de Lleida, i en què també hi hauria de participar la Generalitat, per estudiar i proposar "mesures de contingència" per frenar la marxa d'empreses a l'Aragó.

Segons la patronal, aquesta comunitat ha registrat un increment d'empreses del 8% entre el 2005 i el 2020, mentre que a Lleida ha estat del 2%.

D'altra banda, Pimec defensa que Lleida-Alguaire, de la mateixa manera que els aeroports de Reus i Girona, ha de jugar un paper dins el projectedel "hub" aeroportuari internacional del Prat. En el cas de l'aeroport lleidatà, la patronal aposta per potenciar les potencialitats en càrrega, estacionament i manteniment d'aeronaus.

Durant una visita a Lleida, el president de Pimec ha instat la Paeria, la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya a impulsar mesures "valentes i efectives" per afavorir l'activitat econòmica i la competitivitat lleidatana i evitar que empreses acabin optant per instal·lar-se a l'Aragó. 

Cañete ha atribuït aquesta problemàtica "a les facilitats administratives i les ajudes directes que els pobles de la Franja donen, on es prioritza l'economia per evitar la desertització". En aquest sentit, ha lamentat que "grans inversions han decidit marxar allà, cansades d'esperar els tràmits administratius".