La fruita de pinyol serà més cara per la caiguda de la producció

La collita a Europa se situarà entre un 30 i un 40% per sota respecte a la mitjana dels últims cinc anys

Un treballador de la fruita
Un treballador de la fruita | ACN
Redacció
14 de juny del 2021
Actualitzat a les 14:57h
Unió de Pagesos preveu per aquesta campanya una millora del preu en origen de la fruita de pinyol. Aquest fet permetrà, segons el sindicat, compensar la caiguda d'ingressos a causa de la quantitat menor de quilos que es produiran, ja què les adversitats climàtiques que han afectat també la resta de zones productores de l'Estat i d'Europa.

Diferents fonts oficials, parlen d'una caiguda de producció al conjunt del continent d'entre un 30% i un 40% menys respecte a la mitjana dels últims cinc anys, i d'entre un 15% i un 20% en relació amb la collita del 2020, que ja va ser curta, també per afectacions climàtiques i meteorològiques.

La cirera millora la producció respecte a la campanya anterior tot i que, segons Unió de Pagesos, se situarà entre un 20 i un 30% per sota del que seria una collita mitjana, a causa de les pluges primaverals i de les gelades.

Pel que fa al préssec, nectarina i albercoc, la producció es reduirà respecte al 2020, que també va ser curta comparada amb la mitjana dels últims cinc anys per les gelades del març i l'abril, sobretot a les zones productores més importants de la plana de Lleida, on el sindicat espera una caiguda del 40% d'albercoc i préssec i nectarina respecte a un any normal.

El Segrià, principal comarca productora d'albercoc de Lleida, va ser la més afectada, amb pèrdues de vora el 70% en aquest cultiu.