L'oposició de Lleida s'enroca i es nega a buscar consensos amb Pueyo

L'alcalde de Lleida recorda les dificultats de la pandèmia i l'herència rebuda de governs socialistes

Miquel Pueyo, alcalde de Lleida
Miquel Pueyo, alcalde de Lleida | ACN
ACN / Àlvar Llobet
11 de juny del 2021
Actualitzat a les 16:30h
El ple extraordinari sobre l'estat de la ciutat de Lleida ha servit per veure l'enrocament dels partits de l'oposició enfront un govern que ha estat diana de crítiques i retrets. L'alcalde Miquel Pueyo ha estès la mà inútilment als partits de l'oposició i ha recordat l"herència" socialista tot posat en valor les polítiques desplegades pel govern municipal per donar resposta a la crisi social i econòmica provocada per la pandèmia i per a la recuperació de la ciutat. 

L'alcalde de Lleida ha remarcat que el govern ha hagut de fer front a la crisi social i econòmica provocada per la Covid-19 amb totes les dificultats que això ha comportat però, a més, "ha hagut de gestionar "una herència molt dura" i que "ha limitat extraordinàriament la capacitat d'inversió i per donar resposta a les necessitats del ciutadans".

Pueyo ha indicat que el deute de la Paeria el juny del 2019 era del 107% del pressupost, mentre que a principis del 2021 era del 95,83% i ha dit que "amb el pla de sanejament serà del 75% abans de cinc anys".

Pueyo també ha refermat el compromís amb la transparència amb iniciatives com ara la posada en marxa de la bústia ètica. Aquestes reflexions de l'alcalde han tingut resposta per part del cap de l'oposició, Fèlix Larrosa, que ha recordat que en la seva etapa com a alcalde va haver de gestionar un deute de 183 milions "sense queixar-se". En aquesta tessitura, el Paer en cap ha lamentat que el polític socialista no hagi fet cap proposta per buscar acords amb el govern d'acord amb el rol que té la formació, l'única de l'oposició que, al seu parer, pot aspirar a la governabilitat de la ciutat. 

L'alcalde ha destacat l'aprovació del Pla local de civisme, del primer pla LGTBIQ+ o de l'Ordenança de l'Horta i ha ressaltat que s'ha reforçat el dispositiu d'atenció a temporers, amb pisos de lloguer i el projecte de l'equipament comunitari que hauria d'entrar en servei l'estiu que ve.

El paer en cap també s'ha referit al sistema de tarifació progressiva que s'ha implantat en serveis com ara les escoles bressol o a l'inici dels tràmits per remunicipalitzar la zona blava. Pueyo ha dit que la situació provocada pels abusos denunciats a l'Aula de Teatre ha estat "un dels moments més difícils" del mandat i ha ressaltat les actuacions empreses per evitar que puguin repetir-se fets com aquells.