Gabri, l'entrenador per a una revolució

La directiva ha posat coherència entre els discursos i les accions, i que el tècnic hagi signat per quatre anys acredita la voluntat de l'entitat de cimentar unes bases de permetin fer créixer el club des de sota

Gabri, entrenador del Lleida Esportiu
Gabri, entrenador del Lleida Esportiu | Lleida Esportiu
11 de juny del 2021
Actualitzat a les 9:39h
Gabri Garcia ja governa el vestidor del Lleida Esportiu després de ser presentat oficialment aquest dijous. El nou tècnic ha de prendre bé les mides del club perquè pretén estar-hi quatre anys, el que li permet la totalitat del seu contracte. No és habitual a la Segona B una relació entre els clubs i els entrenador que fixi un horitzó de quatre anys d'entesa, però tampoc ho és la situació del club del Camp d'Esports, que impulsa un nou canvi de cicle després d'anys de fracassos i frustracions i d'un descens a Segona RFEF que ningú no esperava.

La directiva del club ha posat coherència entre els discursos i les accions, i el fet que Gabri hagi signat per tres anys amb un opcional acredita la voluntat de l'entitat dels Esteve de cimentar unes bases de permetin fer créixer el club des de sota. Tenint en compte el passat desordenat i curull de dificultats del Lleida Esportiu, el pensament de construcció dels fonaments és una de les idees més revolucionàries vistes al club d'ençà que va nàixer, el 2011.

L'aposta per l'entrenador de Sallent s'ha d'interpretar en clau de projecte de llarga durada (quatre anys a segona és una eternitat) i a partir d'una voluntat de bastir una filosofia de club que pivoti sobre el talent de la casa, la promoció de la pedrera i una manera identificable de tractar la pilota.

Gabri no és el tècnic amb més experiència que el club podria trobar, però el seu bagatge com a jugador del Barça i l'Ajax el fan bon coneixedor del que necessita un equip per créixer amb personalitat pròpia i sense vendre's la doctrina futbolística cada vegada que arribi un nou entrenador.

En aquest sentit, les idees clares també sembla que les té Gerard Escoda, el director d'operacions del club i que va definir els criteris de com han de ser els futbolistes del futur a can Lleida Esportiu. Qui no compleixi, "clatellada". Metafòrica, però l'avís per a navegants és clar.