Ocupes

Desallotgen sense incidents cinc persones dels pisos de la Bordeta

Dues famílies vulnerables ja havien estat reallotjades i els ocupants dels altres set pisos han marxat els últims dies

per Redacció, Lleida | 10 de juny de 2021 a les 10:07 |
Imatge d'un dels ocupes desallotjat | ACN
Quatre adults i un menor han estat desallotjats aquest dijous a primera hora del matí de tres dels 12 pisos ocupats des de feia uns dos anys d'un edifici del barri de la Bordeta de Lleida. Serveis Socials va considerar vulnerables 2 dones amb fills i les va traslladar a pisos socials d'altres barris.

Les persones que vivien en els altres set pisos ocupats, ja havien abandonat el bloc l'última setmana davant el risc imminent que els fessin fora. Tot i el gran desplegament dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, el desallotjament s'ha desenvolupat sense incidents i no ha calgut la intervenció dels antidisturbis. Tampoc s'hi han acostat membres de la PAH que fa una setmana sí que es van concentrar davant del bloc per rebutjar el desallotjament.


Els pisos del número 18 del carrer Carrasco i Formiguera són propietat d'una entitat bancària però que els va cedir a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per destinar-los a lloguer social. La dotzena de famílies que van ocupar alguns d'aquests pisos reclamaven a Generalitat i Paeria una solució habitacional per no quedar-se al carrer.

La resta de veïns de l'immoble, que paguen un lloguer social, porten temps queixant-se de les molèsties que, asseguren, provoquen els okupes com ara destrosses, brutícia i sorolls, a més de tenir la llum punxada. A l'edifici hi ha 36 pisos en total i 12 estaven ocupats.


 

Participació