Els esports d'aventura encarrilen la recuperació amb bones previsions per l'estiu

El sector espera superar aquesta temporada la xifra dels 550.000 serveis, una xifra encara allunyada de la registrada el 2019

Dues barques de ràfting
Dues barques de ràfting | ACN
Redacció
10 de juny del 2021
Actualitzat a les 9:41h
El sector dels esports d'aventura de la demarcació de Lleida confia superar la xifra dels 550.000 serveis aquesta temporada donat que les expectatives per aquest estiu "són bones".

La pandèmia va frenar la realització d'activitats l'any 2020 i el conjunt de les empreses de turisme actiu van patir una pèrdua d'activitat d'entre un 40 o un 45% de serveis respecte a l'any anterior. El nombre de serveis contractats va ser 444.028, un 55% aproximadament respecte als de l'any 2019. La temporada ha arrencat a "bon ritme" i té "unes bones previsions per als mesos d'estiu", segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. L'impacte econòmic l'any 2020 s'estima en 72,82 milions. Per a aquesta temporada, el nombre d'empreses operatives és de 205.

El sector afronta la nova temporada "amb il·lusió", amb un increment de les reserves i amb un comportament de cara a l'estiu que es preveu que en el seu conjunt sigui millor que l'any 2020. "Les reserves s'incrementen a bon ritme", en bona part "per les ganes de la gent de sortir i fer activitats a l'aire lliure", així com també per la millora de la situació sanitària, ha dit la vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol.

Pujol ha mantingut aquest dimecres una trobada amb els representants de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà. El president de l'Associació, Florido Dolcet, ha destacat l'aportació de 50.000 euros que el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida destinarà per proporcionar més seguretat als esports d'aigua que es practiquen durant aquesta temporada al Noguera Pallaresa, a tasques de neteja i al manteniment de la llera del riu, tal com ja ha estat fent de manera tradicional la Diputació.