Tàrrega recupera el Paupaterres i farà pagar entrada per primer cop

"Els Amics de les Arts", "Doctor Prats" i "Roba Estesa" seran els caps de cartell

Els Amics de les Arts
Els Amics de les Arts | Jordi Jon Pardo / ND
Redacció
10 de juny del 2021
Actualitzat a les 9:11h
Tàrrega recuperarà aquest estiu el Paupaterres, després que no se celebrés l'any passat per la pandèmia. La 23a edició del Festival Musical d'Estiu de Ponent es durà a terme del 8 al 10 de juliol.

El certamen tindrà com a principals reclams "Els Amics de les Arts", "Doctor Prats" i "Roba Estesa", i també comptarà amb les actuacions de "La Fúmiga", "Bredda", "La Terrasseta de Preixens", "El Pony Pisador" i "El Pot Petit".

El recinte del càmping municipal on es desenvoluparà s'adaptarà als protocols de seguretat sanitària. L'aforament serà limitat, els espectadors romandran asseguts i caldrà fer reserva prèvia.

Per primera vegada, caldrà pagar entrada, que costarà 10 euros per persona.

Un festival per revitalitzar l'escena musical

La programació s'obrirà el dijous 8 de juliol de la mà de "La Fúmiga", un original projecte del País Valencià que debuta al Paupaterres emmirallant-se en les brass-band centreeuropees. La jornada es completarà amb el pop-rock i fusió festiva de "Bredda", nou músics lleidatans que són a punt de publicar el seu primer àlbum, "Resiliència", finançat mitjançant micro-mecenatge.

El Paupaterres 2021 farà visible un any més la presència del gènere femení en la música d'arrel i portarà de nou la proposta artística liderada per les tarragonines "Roba Estesa", que actuaran el divendres 9 de juliol. La mateixa nit, el festival rebrà "El Pony Pisador" cinc joves de Barcelona que mesclen folk d'arreu del món en un equilibri perfecte entre sentit de l'humor i virtuosisme. També hi actuaran el combo targarí "La Terrasseta de Preixens", que ja han participat en diferents edicions del Paupaterres.

El dissabte 10 de juliol tindrà com a protagonistes "Doctor Prats" i "Els Amics de les Arts". Després del seu tercer i aclamat disc "Venim de lluny" publicat el 2018 i un parèntesi de descans, "Doctor Prats" desembarca altre cop al Paupaterres amb nou material sota el braç. De la seva banda, Els Amics de les Arts presentaran els temes del seu cinquè treball d'estudi, "El senyal que esperaves".

Prèviament, el dissabte a la tarda, els infants i el públic familiar gaudiran del seu espai amb el concert d'"El Pot Petit", que tornen a Tàrrega estrenant gira i repertori, "Vull cantar i vull ballar", un espectacle dinàmic i participatiu que combina música, titelles, teatre i humor.

La represa del Paupaterres vol contribuir a revitalitzar l'escena musical del país i donar oxigen a les formacions que han hagut d'aturar la seva activitat durant més d'un any. Plantejat també com un aparador lúdic i gastronòmic, el Paupaterres completarà l'oferta amb parades d'artesania i 'food-trucks'. El certamen forma part de la Xarxa de Festivals Musicals de Catalunya (Xàfec) i compta amb suport de Diputació de Lleida i el Departament de Cultura.