Comença el desallotjament de les famílies a la Bordeta

Els immobles son d'una entitat bancària que els va cedir a la Paeria per lloguer social

Imatge del desallotjament
Imatge del desallotjament | CatiLleida
10 de juny del 2021
Actualitzat a les 9:46h
Un total de 12 famílies han començat a ser desallotjades aquest dijous a Lleida. Es tracta de la gent que ocupava els pisos del carrer Carrasco i Formiguera i que han estat diana de les crítiques dels veïns de la zona, que han denunciat sorolls i molèsties en els darrers mesos.

Els pisos son propietat d’una entitat bancària que el va cedir a la Paeria per destinar-lo a lloguers socials i on s'hi han posat ocupes que aquest matí haurien de ser desallotjats. 
La resta de veïns de l'immoble, que paguen un lloguer social, porten temps queixant-se de les molèsties que, asseguren, provoquen els ocupes com ara destrosses, brutícia i sorolls, a més de tenir la llum punxada. De moment, hi ha un ampli dispositiu policial a la zona.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha mogut una campanya de suport a les famílies en les darreres setmanes i ha carregat contra el Govern de la Generalitat i l'executiu de la Paeria de Lleida.

El desallotjament estava previst pel 2 de juny i aquell dia la PAH es va concentrar davant l'edifici per evitar-ho. Finalment, però, no es va dur a terme. Des de llavors, algunes de les 12 famílies han anat marxat voluntàriament