Tribunals

Demanen 7 anys de presó per explotar sexualment una dona a Lleida

L'home va obligar la víctima a prostituir-se del 2011 al 2015 i la va amenaçar dient-li que li havia fet vudú

per Redacció, Lleida | 8 de juny de 2021 a les 09:07 |
L'Audiència de Lleida jutjarà dimecres 16 de juny un home acusat d'explotar sexualment una dona nigeriana a Holanda, Itàlia i Lleida.

Segons el ministeri públic, l'home va enganyar la víctima l'any 2010 amb promeses falses de feina i un cop a Europa, el 2011, la va obligar a prostituir-se dient-li que havia de pagar un deute de 60.000 euros pel viatge i que si no ho feia podia morir perquè l'havia sotmès a un ritus de vudú a Nigèria abans de marxar.


La dona es va poder escapar quan la policia va detenir l'home el 2015, acusat d'haver fet el mateix amb altres dones. En aquell cas, va ser condemnat a set anys i mig de presó, els mateixos que demana ara la Fiscalia per un delicte de tràfic de persones en concurs amb un delicte de prostitució.

L'acusat es tornarà a asseure al banc dels acusats. Segons la Fiscalia, amb la promesa falsa de dur-la a Europa per treballar com a cangur dels seus fills, va obligar una dona nigeriana a prostituir-se del 2011 al 2015. Primer van ser sis mesos a Holanda, després dos anys a Pàdua (Itàlia) i un any més a Lleida.


L'home, O. A., de 41 anys i nascut a Nigèria, està actualment ingressat al Centre Penitenciari de Ponent. Ja va ser condemnat el 2017 per l'Audiència de Lleida, juntament amb dues dones més, també nigerianes, acusats de traficar amb més dones del seu país d'origen, que portaven a Lleida i obligaven a prostituir-se tant a la capital del Segrià com a altres ciutats espanyoles i europees sota l'engany de feines falses i ben remunerades.

La sala va condemnar-lo com a principal acusat a set anys i mig de presó per un delicte de tràfic d'éssers humans, en concurs amb un delicte de prostitució coactiva i contra els drets dels ciutadans estrangers en considerar provat que va enganyar les dones per portar-les a Espanya i obligar-les després a exercir la prostitució per pagar un presumpte deute pel viatge. Aquesta condemna feia referència a fets anteriors al 2010.

 

Participació