Els desnonaments a Lleida tornen al nivell d'abans de la pandèmia

Durant el primer trimestre del 2021 es van produir 138 execucions hipotecàries

Imatge d'un desnonament
Imatge d'un desnonament | Carlos Baglietto
08 de juny del 2021
Actualitzat a les 9:02h
Els desnonaments a la demarcació de Lleida han retornat a les dades d'abans de la pandèmia durant el primer trimestre del 2021. Segons dades del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), en total es van realitzar 138 execucions hipotecàries en els tres primers mesos de l'any, una xifra igual a la del mateix període del 2020, just abans de l'arribada del virus.

Els desnonaments per lloguers han augmentat a la demarcació en relació a l'any passat i han passat de 70 a 78, mentre que les execucions d'hipoteques passen de 62 a 51. A inicis del 2021 la xifra de desnonaments era la més bona des del 2013. Segons les dades, el pitjor any va ser el 2015 amb un total de 460 desnonaments en els tres primers mesos de l'any.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) assegura que en aquestes dades cal mirar la lletra petita perquè els bancs porten els desnonaments per diverses vies i encara hi ha casos que estan pendents de resolució judicial. Per aquesta raó, la plataforma insta als governs a "legislar per les famílies i no per la banca".