L'Orfeó Lleidatà ofereix tallers de musicoteràpia a sanitaris

L'objectiu és afavorir a través de la música el benestar d'un col·lectiu que ha lluitat a primera línia contra la Covid-19

Redacció
08 de juny del 2021
Actualitzat a les 8:42h
Responsables de l'activitat de musicoteràpia
Responsables de l'activitat de musicoteràpia | Orfeó Lleidatà
L'Orfeó Lleidatà oferirà aquest dissabte dos tallers de musicoteràpia adreçats a professionals de l'àmbit sanitari, i també les seves famílies, que han estat lluitant en primera línia contra la Covid-19 i que ha tingut un desgast "de primer ordre", ha explicat el director general de la Fundació Orfeó Lleidatà, Xavier Quinquillà.

L'objectiu, ha afegit, és posar en valor l'ús de la música per afavorir el benestar de les persones i concretament d'un col·lectiu que "mereix tot el nostre suport i tot el nostre reconeixement". S'han ofert 50 places, que ja estan plenes i no descarten organitzar-ne més. L'Orfeó Lleidatà fa així un pas més, després de començar la tardor del 2019 oferint aquests tallers als pacients de les UCI i les seves famílies.

Quinquillà ha reconegut estar "molt content" perquè, després de mesos complicadíssims, celebren poder oferir tallers de musicoteràpia als professionals de l'àmbit sanitari, des de metges o infermeres fins a personal de serveis o de neteja. "A tots aquells que han estat lluitant en primera línia contra la Covid-19", puntualitza.

El gerent Territorial ICS Lleida, Alt Pirineu i Aran i gerent de Gestió de Serveis Sanitaris, Ramon Sentis, també ha coincidit que després de 15 mesos de "molt patiment", sembla que "tornem a la normalitat tan desitjada que ens fa pensar que el pitjor ja ha passat". És per això que volen aprofitar per donar continuïtat a una activitat que ja van iniciar fa un any i mig i que ara centren en els professionals que "venen de fer sacrificis immensos que els han repercutit físicament i psicològica".