Cas Boreas

Joan Reñé, el president que ho pagava tot en efectiu

L'expolític assegura que no usa targetes de crèdit i reitera que mai ha cobrat comissions per adjudicar obra pública

per Àlvar Llobet, Lleida | 8 de juny de 2021 a les 09:28 |
Joan Reñé | Àlvar Llobet
L'expresident de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, reitera que mai ha cobrat comissions derivades d'adjudicacions d'obra pública i que s'hagi embutxacat sobresous d'empreses beneficiades pels contractes. El polític de Fondarella va declarar el passat divendres davant del jutge i va desmentir el seu vincle en el "Cas Boreas" que l'esquitxa a ell i a alguns dels seus més estrets col·laboradors quan estava en política.

Reñé també va negar que formés part d'una trama per dissenyar concursos amb la finalitat que fossin adjudicats a dit a empreses del seu interès. L'expresident provincial va admetre, però, que havia mantingut dinars amb els empresaris investigats, encara que va assegurar que en aquestes trobades no es parlava de qüestions d'obra pública.


Durant l'interrogatori, va assegurar que no usava mai targetes de crèdit i que des de fa anys ho paga tot en efectiu. Aquesta revelació té l'arrel en les investigacions dutes a terme per la policia per comprovar els moviments bancaris dels investigats.

En el cas de Reñé, es va acreditar que no hi havia hagut activitat de diners als seus comptes, un fet argumentat per la negativa a usar targetes, ni quan era president ni tampoc quan exercia d'empresari arrendant finques i gestionant lloguers. Reñé usava sempre els diners en efectiu i fins i tot va assegurar que la seva esposa havia percebut una herència familiar amb bitllets.

 

Participació